2017 06 07 Ekskursija į Anykščius

           Birželio 7 dieną grupė stovyklautojų su mokytojais Rita Griciuviene, Egle Kančelskiene ir Vitalijumi Navicku vyko į pažintinę ekskursiją – Anykščius. . Žr.Galerija

      Vieninteliame Lietuvoje mediniame apžvalgos bokšte, šalia Šeimyniškėlių piliakalnio, klausėsi gidės Astos Ražanskienės pasakojimo apie lietuvių papročius, gyvenseną, drabužius bei papuošalus, susipažino su ten stovėjusia Šeimyniškėlių (Vorutos) pilies istorija, apžiūrėjo pilies maketą, archeologinių radinių pavyzdžius Vaikai išmėgino akies taiklumą ir rankų stiprumą šaudydami iš lankų, rungtyniavo tarpusavyje, kaip tikri archeologai ieškojo radinių su metalo detektoriumi, iš senovinių degto molio puodelių vaišinosi raudonėlių arbata virta ant laužo špižiniame puode.
Kelionę tęsė aplankydami žymias Anykščių vietas: J.Biliūno kapą – Laimės žiburį, Puntuko akmenį, pasivaikščiojo pažintiniu taku virš medžių lajos, drąsiausieji kopė į Medžių lajų tako apžvalgos aikštelę, iš ten grožėjosi Šventosios upės vingiais.
Stovyklautojai aplankė ir Siauruko muziejų, apžiūrėjo senąją traukinių stotį, muziejaus ekspoziciją,  garvežį, prekinį dengtą vagoną, platformą, cisterną, susipažino su įvairiomis ryšio bei signalizavimo priemonėmis.  
Kupini malonių įspūdžių ir  geros nuotaikos keliauninkai grįžo namo.