2012 12 20 „Vaidintukų“ kalėdinė dovana mokyklos bendruomenei

        Kalėdas ir pirmojo mokslo metų pusmečio pabaigą „Vaidintukai“ pasitiko „ne tuščiomis rankomis“: mokyklos bendruomenei padovanojome spektakliuką „Pingvinų Kalėdos“.  žr. Fotogalerija
       Antrus veiklos metus mokykloje skaičiuoja neformaliojo ugdymo teatrinių žaidimų būrelio „Vaidintukai“ nariai ( toks būrelis veikė ir buvusioje Jono Laužiko specialiojoje mokykloje). Džiaugiamės, kad ši veikla išlaikė permanentiškumą, t.y., nepertraukiamumą. Todėl  kai kurie mokiniai, kaip antai Justinas(9b kl.), Inga (6 kl.), Gvidas (7 kl.), Silvija (6 kl.), Orinta bei Edvinas(SĮUG) jau turi nemažą vaidybos „stažą“ ir patirtį – būrelio veikloje dalyvauja po šešerius, penkerius ar ketverius metus.Ne naujokai scenoje ir Martynas(8 kl.), Viktorija(7 kl.), Singrida bei Domantas(6 kl.). Su mažuoju Neduku( 5lav.), Germanu (7 kl.), Samanta(6 kl.), Vitalijumi(9a kl.) draugaujame tik antrus mokslo metus, bet jie jau spėjo nuveikti daugybę gerų darbų – sukūrė įdomius vaidmenis, deklamavo ne vieną eilėraščio posmą.Mūsų naujas narys – Edvinas(9a kl.) pasiprašė priimamas į būrelį tik daugiau nei prieš gerą mėnesį. Visuomet apima malonus jausmas, kai mokiniai kuo nors domisi, nori dalyvauti vienoje ar kitoje veikloje, klausia, aiškinasi, yra drausmingi, gerbiantys kitus ir save.
        Kalėdas ir pirmojo mokslo metų pusmečio pabaigą „Vaidintukai“ pasitiko „ne tuščiomis rankomis“: mokyklos bendruomenei padovanojome spektakliuką „Pingvinų Kalėdos“. Žiūrovus tarsi pakvietėme kelionėn po neišpasakytai šaltą Antarktidą, kurioje gyvena panašūs į žmones pingvinai ir taip pat „moka“  liūdėti ir linksmintis, mankštintis ir dainuoti, minti mįsles, draugauti, mylėti ir išdykauti… O, svarbiausiai, – gražiai švęsti Kalėdas ir pradžiuginti vieni kitus dovanėlėmis bei, anot psichologų, aštuoniais apsikabinimais per dieną.
        Pasirodo, kad pingvinai  ir savo saldainių fabrikėlį ten atidarė…Argi, ragaudami saldžiąsias jų dovanas, nepastebėjote užrašo „Made in Antarktida“ ? Žinoma, pajuokavom, bet juk juokas – sielos daktaras.
    Kartu su artistais tariame nuoširdžiausią ačiū mokyklos dainorėliams, tėveliams(globėjams), mokyklos administracijai,  mokytojoms Laimai K., Lijanai P., Laimutei L., Ritai Š., socialinei pedagogei Jurgitai K., siuvėjai Silvai ir rūbų lygintojai Žanai  už didžiulę paramą ir pagalbą, o direktoriaus pavaduotojai Romai – už skanėstus, kuriuos dar ilgai „traškinsime“, ruošdamiesi kitam vaidinimui…  Spec. pedagogė metodininkė  Z. Baršauskienė, „Vaidintukų“ būrelio vadovė