Išvyka pažiūrėti tai, ko nemato žiūrovas

Šį kartą teatrinių žaidimų pamoka – ekskursija kovo 1d. vyko  Šiaulių dramos teatro užkulisiuose  Mūsų tikslas – pamatyti tai, ko nemato į spektaklius atėję žiūrovai.
Mokiniai, lydimi  administratoriaus Romualdo Luštinsko ir klausydamiesi jo pasakojimo, aiškinimo, apsilankė stalių dirbtuvėse, rekvizito, sceninių rūbų sandėliuose, bendravo su teatro siuvėja, pasimatavo spektaklio veikėjų kaukes, pamatė scenos įrangos mechanizmus ir kt. Užlipę į teatro balkoną stebėjo naujai kuriamo spektaklio „Mikė“ repeticiją. Administratorius geranoriškai pakvietė mokinius kada nors atvykti ir į naująjį spektaklį, atsakė į jų klausimus. Vaikai apžiūrėjo vaidinimų akimirkų  ir aktorių nuotraukų ekspoziciją.
      Kartu su mokiniais nutarėme, kad spektaklio „gimimas“ priklauso ne tik nuo aktorių ir režisieriaus talento, bet ir nuo daugybės kitų darbuotojų pastangų ir savo profesijos išmanymo. Teatras – tarsi avilys, kuriame darbščiosios bitutės ir bitinukai „lipdo“ ir kuria tai, kuo džiaugiasi teatrinio meno mėgėjai.
    Už šią ekskursiją  nuoširdžiai dėkojame administratoriui R. Lukštinskui.
                                                                     
Spec. pedagogė metodininkė Z. Baršauskienė