Gamtos pamokos labai dėkingos mokiniams išbandyti tyrinėjimų, eksperimentavimų džiaugsmą ir atradimus. Šį kartą mokiniai su mokytoja R.Šimonėliene atliko paprastą, bet įspūdingą eksperimentą: kaip nevirti kiaušiniai tapo guminiais kiaušiniais?! Ogi pamerkus ir palaikius parą acte, kiaušinio lukšto nebelieka, nes jį actas nugraužia – jis tampa kaip guminis, su juo net galima pažaisti, paritinėti, po to bandyti suspausti ir stebėti, kas atsitiks. Mokiniams šis eksperimentas sukėlė daug juoko ir gerų emocijų. O kiaušinių lukštų, ar ragavote? Ne? Juk tai net 90 proc. kalcio! Taigi, patys sumalėme, barstėme ant duonos su sviestu ir ragavome. Pasak vaikų, skonis ir kvapas nenusakomi, nes jų beveik ir nėra. Bet paros kalcio dozė buvo garantuota. Jei kiaušinių lukštų milteliai yra puikus kalcio šaltinis, tai kiaušinių lukštai yra puiki trąša.