2022 03 23 Projekto „Inovatyvus mokytojas – sėkmingas mokinys“ kursai Graikijoje

         Šiaulių „Ringuvos“ mokykla dalyvauja Erasmus KA1 projekte „Inovatyvus mokytojas – sėkmingas mokinys“. Rudenį, lapkričio mėn, įvyko konsorciumo susitikimas. Konsorciumą sudaro trys mokyklos: Šiaulių „Ringuvos“ mokykla, Panevėžio „Vyturio“ progimnazija, Šiaulių sanatorinė mokykla.
 Vasario mėnesį įvyko pirmasis mobilumo vizitas – kursai Graikijoje, Kalamatos mieste. Į kuriuos vyko mokytoja Daiva Laurutienė ir mokyklos direktorė Lijana Giedraitienė.
     Aktyviai mokėmės, ne tik tradicinėse, bet ir netradicinėse aplinkose. Dalijomės patirtimi su Graikijos, Vokietijos,  Portugalijos, Kroatijos, Prancūzijos, Lietuvos mokytojais ir kitais mokyklų specialistais.  Gilinome žinias apie specialiųjų ugdymosi poreikių mokinių ugdymo teorijas ir praktikas. Diskutavome apie specialiojo ugdymo pliusus ir minusus. Analizavome specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių įtraukties, dėmesio išlaikymo, ugdymosi naujovių, pedagogų bendradarbiavimo su tėvais ir jų įtraukimo, kokybiškai teikiamos pagalbos klausimus, kurie yra svarbūs visų šalių pedagogams. Įgijome vertingos patirties organizuoti integruotas pamokas istorinėse ir edukacinėse erdvėse.  Susipažinome su Peloponeso pusiasalio istorija, išbandėme graikiškų šokių žingsnelius. Netradicinėse erdvėse kūrėme pamokų planus, mokėmės ir išbandėme įtraukiančius, mokinių kritinį mąstymą skatinančius metodus. Aptarėme, kokie yra svarbūs mokytojo įgūdžiai komunikuoti su tėvais, kaip veikia emocijos, kaip teikti grįžtamąjį ryšį, reflektuoti, kaip reikia kreipti dėmesį į akių kontaktą, balso tembrą, bendravimo stilių, kokie yra ugdymo lūkesčiai ir vertybinės nuostatos iš tėvų pusės ir ką gali padaryti mokytojas.
Kursus vedė tikri praktikai, mokytojai, dirbantys su specialiųjų poreikių mokiniais. Teorija buvo paįvairinta pertraukomis, diskusijomis, aktyviais žaidimais, praktikinėmis užduotimis, darbu poroje, komandoje ir individuliai.
Džiaugiamės galimybe, kad galėjome pasidalinti savo patirtimi ir mokytis iš kitų.
Antrasis mobilumo vizitas vyks balandžio mėnesį, Ispanijoje. Lauksime naujų patirčių.  Informaciją paruošė Daiva Laurutienė . FOTO  čia