2023 02 22 Užgavėnių renginiai mokykloje

   
Užgavėnės – triukšmingo žiemos išvarymo ir pavasario kvietimo šventė, kurios neįsivaizduojame be blynų kepimo ir ragavimo. Jų kepimas, dalinimąsis ir skanavimas tapo neatsiejama šios šventės dalis. 3-5 ir 6-7a klasių mokiniai kartu su mokytojomis Erika ir Sanjana, bei mokytojų padėjėjomis Reda, Eugenija, Ingrida surengė tikrą blynų puotą. Integruotos pamokos metu mokiniai prisiminė tradicijas, dalyvavo viktorinoje, susipažino su maisto produktais, užmaišė tešlą, o šiek tiek palūkėję, pradėjo kepimo darbus. Iškepę blynus mokiniai smagiai gardžiavosi blynais su uogiene ir kvapnia kakava.

Vasario 21 dieną mokykloje šurmuliavo tradicinė Užgavėnių šventė . Persirengėliai – raganos, velniai, čigonai ir kiti užgavėnių personažai susibėgo užsigavėti ir žiemą pavarinėti. O kokia gi šventė be Morės ir jos palydovų Lašininio ir Kanapinio, trankios muzikos, šokių, dainų, žaidimų ir Užgavėnių vaišių? Auklėtojų metodinė grupė. FOTO čia


Užgavėnių kaukių paroda „Linksmosios Užgavėnių kaukės” . FOTO čia 

 

 

 

 

 
 
Auklėjamųjų grupių „Svajokliai” ir „Aitvarai”  ugdytinių Užgavėnių kaukių piešiniai atstovavo mokyklą Šaukėnų kultūros ir amatų centro organizuotame piešinių konkurse „Baisią graži Ličyna”. Ugdytinius paruošė auklėtojos Vilma, Nijolė, Alma, mokytojo padėjėjos Nomeda, Loreta.