2023 12 14 Kalėdinė mugė mokykloje

  Visą savaitę virte virė darbai mokyklos žaliojoje klasėje ir virtuvėlėje. Čia mokiniai maišė, virė, kepė, puošė šventinius saldumynus būsimai mugei. O šventinei nuotaikai jau įsisiūbavus, surengta kalėdinė mugė. Kvapai, skoniai, spalvos, muzikos garsai susiliejo į vieną, mokiniams liko tik išsirinkti labiausiai patikusius, spalvingiausius, gardžiausius ir kvapniausius saldumynus. 
 

O kaip gi juos išsirinkti, kai nežinai ką . Bet, kaip visada, šalia yra jų mokytojos su padėjėjomis, kurios pataria, padeda, priglaudžia. Viena iš svajonių profesijų vaikams – pardavėjas. Būtent čia, kalėdinėje mugėje, keli mokiniai pabuvo ,,pardavėjais”. Tai buvo unikali galimybė parduoti, skaičiuoti tikrus pinigus, atmesti grąžą, bendrauti su pirkėjais. Ar patiko, ar pavargo, atsakė – ,,taip”. Miela ir gražu buvo stebėti, kuomet ir mokiniai vienas kitam padėjo skaičiuoti, išsirinkti, patarti.  Vietos užteko ne tik mugei – šalia įsikūrė kavinukė, kurioje buvo galima pailsėti, išgerti gardžios arbatos.
Dar kartą nuoširdus ačiū už nuostabiausias emocijas, puikią nuotaiką ir energiją. Jūs patys šauniausi  . Informaciją parengė mokytoja Rita Šimonėlienė