2024 03 04 Prevenciniai renginiai „Sveikai gyvensenai – Taip, žalingiems įpročiams – Ne!”

  Vasario mėnesį mokykloje vyko prevenciniai renginiai „Sveikai gyvensenai – Taip, žalingiems įpročiams – Ne!”. Jų metu buvo ugdomos mokinių kūrybiškumo, pažinimo, komunikavimo, socialinė ir emocinė kompetencijos, skatinama rinktis sveiką gyvenseną, lavinamas vaikų emocinis raštingumas, kritinis mąstymas ir bendradarbiavimo gebėjimai.
Socialinė pedagogė Jurgita Kaziūnienė ir sveikatos priežiūros specialistė Dalia Liekienė vyresniųjų klasių mokiniams vedė užsiėmimus, diskusijas apie rūkymo žalą. Mokiniai mokėsi, kaip pasakyti Ne, atsispirti blogiems pasiūlymams, pasakojo, ką jie galvoja apie rūkymo pasekmes ir kaip reikėtų sveikai gyventi. Jų mintys buvo užrašytos ir eksponuotos mokyklos stende . Kiekviena klasė kūrė Sveikos gyvensenos minčių žemėlapius, kuriuos pasikabino savo klasėje ir mokyklos stende.  FOTO čia 

Vasario 1 dieną fizinio ugdymo mokytojas Benas Keinys organizavo Tritaškių metimo konkursą. Taikliausiai tritaškius mėtė šie mokiniai: Pijus J., Rokas J., Edvinas, Pijus Ž., Karolis. Renginys mokiniams sukėlė daug teigiamų emocijų ir pasididžiavimo savo gebėjimais.
Vasario 2 dieną auklėtojos Silva Jaugienė ir Valentina Urbutienė mokiniams pravedė užsiėmimą ,,Atpažink emocijas kūrybinėje veikloje. Prailgintos dienos grupių Nr.1 ir Nr.3 mokiniai gamino šlykštukus (slime). Užsiėmimo metu mokiniai lavino sensorinius, taktilinius lytėjimo pojūčius, smulkiąją motoriką ir vaizduotę. Šis žaidimas ramina, ugdo susikaupimą, išlaisvina ne tik fantaziją, bet ir emocijas.
Kovo 1 dieną Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnas Darijus Malyševas vyresniųjų klasių mokiniams vedė paskaitą – diskusiją „Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo žala ir atsakomybė“. Mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje ir suprato, kad geriau net nepradėti rūkyti, kad netaptų priklausomi nuo rūkymo ar alkoholio. Informaciją parengė socialinė pedagogė Jurgita Kaziūnienė