2024 03 05 Tarptautinis projektas ,,Informatika kitaip: ,,Pasakų skaitymas ir iliustravimas’’

   Įvairių klasių mokiniai, kartu su savo mokytojomis, pasirinko lietuvių liaudies pasaką, poemą ar kitą patinkantį kūrinį. Su pasirinktu kūriniu buvo vykdomos įvairiausios veiklos: mokiniai prisiminė, ieškojo pasakos bibliotekoje, teksto internete, klausė audio pasakos, o jos klausydami, atsakinėjo į mokytojos pateiktus į klausimus. Taip pat ieškojo iliustruotų knygų, aptarė piešinius, iliustracijas.  
FOTO čia  
FB projektas čia 

 

 

Per lietuvių kalbos pamokas mokiniai rašė pasakos citatas, ištraukas, per informatikos pamokas kompiuteriu rinko pasakos tekstukus. Ieškojo arba pritaikė muziką ar dainą. Ir, pagaliau, buvo pasiruošę pasirinktą pasaką iliustruoti. Kai kurioms pasakoms pavyko pritaikyti inscenizacijas, šokius ir dainas. Į projektą įsitraukė ne tik Šiaulių ,,Spindulio” ugdymo centras, Šiaulių ,,Santakos” ugdymo centras  bet ir kaimyninių šalių – Latvijos ir Estijos mokyklų mokiniai ir mokytojai. Kaip svarbu žinoti, bendrauti, keistis idėjomis, veiklomis, patirtimis su miesto ir kitų šalių moksleiviais ir mokytojais. 

Kovo 4 dieną vykusiame baigiamajame projekto renginyje mokiniai prisiminė veiklas, vieni kitiems parodė tai, ką išmoko, patyrė projekto metu. Kada mokytojams didžiausias džiaugsmas? Žinoma, tada, kai mato spindinčias vaikų akis. Pats didžiausias ir nuoširdžiausias ačiū mokytojams ir mokiniams.  Informaciją parengė R.Šimonėlienė