2013 12 17 Renginiais įprasmintas Kalėdų laukimas

 
  Teatrinių žaidimų būrelio „Vaidintukai“ vaikų ir Lieporių gimnazijos mokinių ateitininkų kūrybinė draugystė, užgimusi dar pirmajame bendrame spektaklyje „Dvylika mėnesių“, šiais mokslo metais vėl atgijo. Žr.Galerija
   Gimnazistai  ateitininkai Rimantė ir Dovydas mielai sutiko vaidinti kalėdiniame spektaklyje „Kai pražys Šaltapusnė…“ Bendros repeticijos, draugiški pašėliojimai, nuoširdūs apsikabinimai suartino mokinius ir pedagoges: vieni kitus geriau pažinome, laukėme susitikimų, pokalbių prie arbatos puodelio.   
     Ateitininkų vadovės, mūsų mokyklos tikybos mokytojos Kristinos Gedzevičienės iniciatyva  buvome pakviesti vaidinti Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijoje (gruodžio 16 d.) ir Šiaulių vyskupijos Pastoraciniame centre (gruodžio 17 d.).   
    Šalkauskiečių prigūžėjo pilna gimnazijos salė. Renginio vedantieji – šmaikštuoliai Dovydas ir Rimantė pakvietė visus gyventi kalėdiniu laukimu, džiaugtis bendravimo galimybe.   
   Devyniolikai „Vaidintukų“ artistų šis pasirodymas buvo tikras išbandymas: nauja aplinka, didelė scena, daugybė žiūrovų.Juo labiau, kad tai – spektaklio premjera. Vaikams pasisekė, nes salėje aidėjo plojimai, gyrė ir dėkojo Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Irena Kiltanavičienė, o saldžiosios dovanos tiesiog „lipo“ iš dovanų maišelio.
     Į Pastoracinį centrą suėjo, suvažiavo mokinukai iš Tėvo Benedikto Andruškos pradinės mokyklos bei Gytarių, Rasos ir Romuvos progimnazijų.Lieporių gimnazijos šv. Kazimiero ateitininkų kuopos narės Evelina ir Karolina pristatė šios organizacijos istoriją, veiklą iliustravo nuotraukomis.  
     Nuotaikingas kalėdinis spektaklis, visus nustebinęs įvairiausių personažų gausa ir jų nuoširdžia vaidyba, tarsi pakvietė žiūrovus pamąstyti, kad pyktį, blogį nugali gėris, grožis, nuoširdumas.Singridos, Viktorijos, Nedo posmai ir Edvino padeklamuotas eilėraštis apie Adventą sujaudino net ir pačią „šalčiausią“ širdį (bet tokių žiūrovų ten nebuvo).  
     Renginyje dalyvavę ir savo mintis išsakę Šiaulių Švč. Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčios  kunigas Feliksas Baliūnas, Šiaulių carito (karito) direktoriaus pavaduotoja Zita Baranauskienė, Pastoracinio centro ateitininkų veiklos koordinatorė Rimantė Sandaraitė džiaugėsi švente, dėkojo vaidinusiems ringuviškiams ir gimnazistams, o  Gytarių progimnazijos mokytoja Nijolė Melinienė apdovanojo visus „širdelėmis – švelnukais“. Netyčia nugirdome kažkurios mokyklos pedagogės pasakytą sakinį: „Va čia tai integracija…“   
       Dėkojame visiems artistams – nuo paties mažiausio Kristupo iki pačių vyriausių, jau turinčių patirties, mokytojams ir pagalbininkams, kurių idėjos, mintys, gebėjimai ir rankos buvo taip reikalingi kuriant spektaklį ar dalyvaujant renginiuose.
    Dėkojame mokyklos vadovams, vaikų tėveliams, globėjams už visokeriopą paramą, šiltus, mielus ir paskatinančius žodžius.