2014 11 20 Mokyklos 50-ies metų jubiliejaus šventė

        Kartais gyvenimo kely iškrinta skaidrūs žavių akimirkų lašai. Mes renkam juos, veriam tarytum perlus ir saugojam tą vėrinį ilgai ilgai…
         Šiaulių „Ringuvos“ specialioji mokykla lapkričio 14 dieną šventė 50-ies metų jubiliejų. Tai ypatinga šventė, dovanojusi mokyklos bendruomenei daugybę nuostabių akimirkų, ilgai išliksiančių  atmintyje.
       „Mokykla mūsų, surinkai Tu gražų metų kraitį!
       Tai metai patirties ir išminties.
        Dabar jau žinome kaip reikia mums gyventi,
       Todėl belieka palinkėti Tau sėkmės…“
     Tai pirmųjų šios mokyklos mokytojų sveikinimas jubiliejaus proga, suvirpinęs kolegų širdis ir pakvietęs trumpam grįžtelti atgal. Žr.Galerija
            O prisiminti pradžių pradžią padėjo mokyklos įkūrėja ir pirmoji jos direktorė  Bronė Skripkauskienė, mokyklai vadovavusi dvidešimt ketverius metus. Direktorės atkaklaus ir entuziastingo darbo dėka, padedant darbščiam mokytojų kolektyvui, mokykla jau tuomet tapo lydere ugdant specialiųjų poreikių mokinius. Čia nuolat lankėsi žymūs mokslininkai, dirbantys specialiojo ugdymo srityje iš visos Tarybų Sąjungos, sulaukta svečių iš užsienio. Bronės Skripkauskienės darbas įvertintas aukščiausiasis apdovanojimais, jai suteiktas Nusipelniusios mokytojos garbės vardas.
          Šventės metu už nuveiktus darbus, pasiekimus padėkoti galėjome buvusiam mokyklos direktoriui Aleksandrui Budrevičiui, šiai mokyklai atidavusiam keturiasdešimt šešerius metus, jai vadovavusiam  dvidešimt dvejus. Atkūrus Lietuvos valstybingumą, vykstant visos švietimo sistemos kaitai, kiek visko būta – vingių ir posūkių, iššūkių ir sprendimų, bet visuomet ieškota savitumo, išskirtinumo. Direktoriaus Aleksandro Budrevičiaus dėka buvo užmegzti draugiški ir ilgalaikiai ryšiai su įvairiomis užsienio visuomeninėmis organizacijomis, įkurtas Profesinio rengimo skyrius, įrengtos modernios patalpos autizmo spektro sutrikimus turintiems vaikams ir jaunuoliams, renovuota mokykla.
        Bendruomenė dėkinga buvusiems mokyklos darbuotojams, tądien tarsi paukščiams sugrįžusiems į savo namus, kur kiekviena kertelė sekė gražią prisiminimų pasaką. Tik buvusiųjų  gretos išretėjusios…
        „Mokyklos jubiliejus – puiki proga stabtelėti, susimąstyti, pamatuoti praėjusių dienų svorį, prisiminti visus tuos, be kurių nebūtų mokyklos istorijos. Kiek daug darbščių, talentingų ir ambicingų darbuotojų čia dirbo ir tebedirba, tų, kurie visada buvo ir yra susitelkę pagrindiniam tikslui – kad mokykloje besimokantys mokiniai būtų saugūs, laimingi, jaustųsi mylimi ir gerbiami“ – mokyklos direktoriaus Vytauto Jokubaičio žodžiai.
        Esame dėkingi visiems šventėje dalyvavusiems gerbiamiems svečiams – Seimo nariui Edvardui Žakariui, Šiaulių miesto merui Justinui Sartauskui, mero pavaduotojai Danguolei Martinkienei, miesto savivaldybės Švietimo skyriaus, pedagoginės psichologinės tarnybos, ugdymo, globos įstaigų vadovams, atstovams, akademinės bendruomenės nariams, rėmėjams, tėveliams, draugams ir  visiems, kurie tądien buvo kartu su mumis. Nuoširdžiausias ačiū Seimo nariui Valerijui Simulik, Jo ekscelencijai Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui, buvusiems mokyklos mokytojams už šventinius sveikinimus ir linkėjimus. Jūsų buvimas kartu, Jūsų išsakytas žodis mums be galo brangus, įkvepiantis naujiems siekiams, ieškojimams, prasmingiems darbams.
         Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Rimkevičienė