2012 09 26 Išvyka į Bijotus ir Klaipėdos mini zoo

     Išvykstame , ir pirmasis sustojimas Bijotuose. Dairėmės pro langus, ir…kas, kas gi  pirmesnis pamatys juos, taip gausiai aprašytus ir apdainuotus Dionizo Poškos Baublius.
Žr.Galerija
 
Viename jų  įkurtas pirmasis  senienų muziejus Lietuvoje.  Muziejų tūkstantmečio ąžuolo, vadinto Baubliu, kamiene 1812 m. įrengė rašytojas, istorikas Dionizas Poška.  Pakankamai gerai ir greitai suskaičiavome, kiek gi metų jau praėjo ..taip taip…lygiai 200 metų. Toliau važiuojame, dairomės, riedame plačiąją autostrada ir įsukame i Daubarų kaimą, kuriame įsikūręs mini zoo. Jau prieš išvyką buvau skaičiusi, jog jis išaugo iš gamtininkų stoties, todėl, žinoma, tikėjomės rasti tikrai mini sodą. Deja deja, kaip nuostabu, ir kaip netikėta, kad jis visiškai ne mini, o pakankamai didelis ir erdvus. Šis centras sėkmingai dirba jau keletą metų, ir jo veikla, suprantama, nuolat plečiasi. Iš pasiekiamos informacijos sužinojome, kad čia ne tik organizuojamos ir vykdomos edukacinės — pažintinės programos, bet ir nykstančių gyvūnų išsaugojimo programos. Tuo įsitikinome patys, pamatę ramiai sau snaudžiančius ir taip trokštamus paglostyti, pakedenti karčius liūtams, retiems snieginiams leopardams bei pumoms, ypatingai retiems ir nuostabaus grožio servalams.  Na žinoma, didžiausia staigmena ir malonumas buvo sutikti ir laisvai bevaikštantys  danieliai bei  lamos. Kiekvienas juos pamaitinome turėtais batonais, kiekvienas juos glostėme, išglostėme bei nuglostėme, vis dar negalėdami atitraukti nei akių nei rankų, taip netikėtai  suteikta galimybę prisiliesti  prie šio laukinio gamtos pasaulio.
 Labai jau imponuoja  šio privataus mini zoo iškeltos mintys:
Šioje teritorijoje visada teisūs gyvūnai!
Būkite malonūs, elkitės kaip svečiuose pas juos ir jūs būsite jiems mieli ir simpatiški.
 Eksponuojami žinduoliai: poni arkliukai, asilai, lamos, kupranugariai, guanakai, dėmėtieji elniai, danieliai, jakai, Škotiškos karvės, Kamerūno ožkos ir avys, Vietnamo ir Mangalica kiaulės, šernai, stirna, Beneto kengūros, karpuotis, dekoratyviniai triušiai, dygliatriušiai, jūros kiaulytės, dryžuotieji mangustai, paprastieji meškėnai, ilganosiai meškėnai, įvairių rūšių beždžionės, Korsako lapės, juodsidabrės lapės, pilkieji vilkai, dryžuotosios hienos, rudoji Kapratų meška, paprastosios lūšys, miškinės, nendrinės ir amūrinės katės, liūtai, tigrai, jaguarai, pumos, servalai bei leopardai.
 Eksponuojami paukščiai: mažieji ir didieji apuokai, naminės, liepsnotosios ir baltosios pelėdos, stepinis erelis, paprastasis suopis. Įvairių rūšių fazanai: auksiniai, sidabriniai, karališkieji, ausytieji, medžiokliniai, svaino. Povai, Emu strutis, pilkieji garniai, gervė, rausvieji pelikanai, muskusinės ir mandarininės antys, Afrikos ir želmeninės žąsys, kelių rūšių papūgos, juodosios gulbės.
 Informacija iš  http://zoosodas.com/
 Na, o paskui, prisikimšę pilvus pasiimto maisto, kvėpavome nuostabiu pušyno  bei pajūrio oru, lakstėme  paplūdimio smėliu,  didesnioji dalis vaikų    nuėjo pakankamai ilgą kelią iki tilto ir atgal…ir sakė, kad dar nepavargome, dar kartą norėtume čia sugrįžti. Tokie žodžiai ir atperka tai, ką galime pavadinti- laikas,  atiduotas vaikams ..